On pitänyt jo jonkin aikaa käydä hakemassa neidille passia. Kaikkien sairastelujen jälkeen vein neidin viimein toissa viikolla passikuvaan. Mielessäni kehittelin etukäteen kuinka hankalaa se on saada otettua neidistä sellaista passikuvaa, että se kelpaisi näiden uusien ohjeiden mukaan passiin. Vielä mitä, neiti oli niin nätisti kuvattavana, että jo ensimmäinen kuva onnistui ja siitä saimme passikuvan. Tosin suu ei ollut kiinni siinäkään kuvassa kuten ohjeet vaatisivat, mutta sentään neiti oli nauramatta kuvassa :D Kuvaajalla oli hiukan vaikeuksia kuvien ottamisen kanssa, kun neiti läväytti aina kauniin hymyn kuvaajaa katsoessa, paitsi siis siinä ensimmäisessä kuvassa ;-) Sain vielä kuvaajalta takuun, että jos tuo kuva ei kelpaa passiin, niin sitten hän ottaa ilmaiseksi uuden kuvan.

Tänään vuorossa oli poliisiasemalla käynti. Passikuva, miehen kirjallinen suostumus passin hakemiseksi sekä neiti olivat matkassa mukana. Poliisiaseman parkkipaikalla oli täyttä, mutta aivan takarivistä bongasin autolle hyvä paikan. Eikun sinne hollille. Jäin odottamaan yhtä vastaantulevaa autoa ennenkuin aloin peruuttamaan ruutuun, mutta kas tämä ystävällinen kaksilahkeinen päättikin vetäistä ohitseni suoraan siihen ruutuun, jonne odotin päästäkseni peruuttamaan. Silmissä sumeni samantien ja nousin autosta ulos valmiina avaamaan sanaisen arkkuni. Kuski varmaan huomasi jo ilmeestäni, että on tulossa pari valittua sanaa, kun hän heti tokaisi siirtyvänsä toiseen paikkaan. Sain auton parkkiin ja pääsimme neidin kanssa jonottamaan passin hakua.

Ja sitä jonoa sitten riitti. Kolmenlaisia vuoronumeroita vilkkui näytöllä ja viimein miltei tunnin odottamisen jälkeen tuli meidän vuoro. Sain paperit ja kuvan  ladottua tiskiin ja kerrottua tarpeeni, kun virkailija kysyi omaa passiani. Täh?! No eipä tietenkään minulla ollut omaa passia mukana. Ei edes tullut mieleen, että jos haen lapselle passia pitäisi olla oma passi mukana, kun ei sitä aiemminkaan lasten passia haettaessa ole tarvittu. Nyt kuitenkin olisi pitänyt olla, joten turhaan tuli tunti jonotettua vain todetakseni tämä asia. Hiukan harmitti tai oikeastaan aika paljonkin harmitti. Tarvinnee loppuviikosta (tai joskus lähiviikkoina :-) käydä uudestaan siellä ulkoiluttamassa omaa passia josko sitten irtoaisi neidillekin passi, onneksi tässä ei nyt vielä ole tulenpalava kiire asian suhteen.