Juhannuksen vietimme mökillä neidin kummiperheen ja minun vanhempien seurassa. Emme ole miehen kanssa jaksaneet juhlia enää vuosiin sen kummemmin juhannusta eikä tämäkään vuosi tehnyt poikkeusta muilta osin kuin siltä, että ylipäätään olimme Suomessa juhannuksen. Menoa ja touhua piisasi seitsemän lapsen voimin kolmen päivän ajan. Säät suosi ja lämmintä riitti, ainoa vesisade saatiin vasta tänä aamuna. Neidin kummitädin vanhemmat tytöt toimivat oma-aloitteisesti lastenvahteina, joten sain itsekin muutaman hetken vain istua ja hengähtää.

Ruokaa tuli varattua armeijalle juhannukseksi, joten tällä viikolla ei pahemmin tarvitse lieden edessä aikaansa viettää. Lämmin keli teki sen, ettei ruoka oikein maistunut lapsille, mutta onneksi nestettä meni sitten sitäkin enemmän niin että jouduttiin hakemaan lisää juomavettä lauantaina. Itse sain juhannuksen aikana tuhottua peräti kaksi lonkeroa ja puolikkaan siiderin, viinipulloparka joutui jälleen kerran tyytymään vain matkustajan rooliin ;-)

Neiti sai autoon juhannukseksi uuden matkasängyn. Tähän asti neiti on nukkunut kantokopassa ja viimeiset reissut nukkuminen oli jo hiukan ahdasta kopasta. Tosin neiti joutuu edelleen tyytymään nukkumaan pöydän alla ;-) mutta nyt on taas sänky, jossa on tilaa pyöriä ja josta pääsee itse pois.

Neiti kovasti opetteli seisomaan ilman tukea juhannuksena. Kyllä se jo ihan hyvin sujui välillä, mutta selvästi vaatii kengät jalkaan niin onnistuu paremmin. Hauskan näköistä kun neiti hakee tasapainoa heiluttamalla keskivartaloaan kuin paraskin napatanssija :D


Kuvissa mökkipihan kukkaloistoa.

Onneksi juhannus on taas takanapäin ja alkaa yöt pimetä. On ollut niin luonnotonta mennä nukkumaan kun on ollut valoisaa. Poikien kanssa ollaan saatu monena iltana vääntää kättä siitä, että miksi pitää mennä nukkumaan silloin kun aurinko vielä paistaa ;-)