Aamupäivällä lähdimme poikien kanssa heinäpellolle tekemään heinätöitä. Majoittuville oli järjestetty pellolla työnäytös, jossa näytettiin miten heinää niitetään viikatteella ja nostetaan sen jälkeen seipääseen kuivumaan. Saimme myös itse kokeilla miten moinen onnistuu. Esikoinen nosti heinähangolla heinää seipääseen kuin vanha tekijä vaikka ensikertalainen olikin. Nuorempi poikakin kokeili saada heinää seipäälle ja pienellä avustuksella se onnistuikin kun pikkumiehen oma pituus ei itsessään riittänyt ylettyä seipään nokkaan. Heinätöiden jälkeen palasimme tilalle ja seuraavaksi oli ohjelmassa lehmän lypsyä. Pojat pääsivät kokeilemaan lehmän lypsämistä (molemmat saivat maitoa tulemaan ;-) ja lopuksi vielä saivat maistaa vastalypsettyä maitoa, johon oli sekoitettu lusikallinen kaakaota. Ja hyvää kuulemma oli. Lypsyn jälkeen kierreltiin pitkin tilaa katselemassa eläimiä, joista osa kulki aivan vapaana ulkona. Myöhemmin ohjelmassa oli rataskyytiä poneilla, traktoriajelua sekä poniratsastusta.

Tilalla oli kaksi lehmää, possuja, lampaita ja vuohia, kanoja ja kukko, pupuja, hiiriä, chinchilla, käärme, hämähäkki (joku intialainen karvainen hämähäkki, jota en kyllä ilman terraariota haluaisi nähdä laisinkaan), hevosia ja kalkkuna. Pupuja oli monia erilaisia, oli angoraa ja leijonaharjaista sekä ihan tavallisia. Tallin ylisiltä löytyi lapsille mahdollisuus leikkiä (nukke)teatteria, siellä oli pieni näyttämö sekä vanhoja vaatteita esiintymisvaatteina. Toisen tallin ylisille oli tehty lapsille Outo onkalo, jossa ensin ryömittiin pienen mutkaisen käytävän läpi ja sitten päädyttiin pieneen "luolaan". Lapsille löytyi myös iso hiekkalaatikko leluineen sekä lasten oma uimaranta liukumäkineen.

Pojat nauttivat suunnattomasti paikasta ja vielä kun kavereitakin löytyi, niin eipä poikia juuri päivän mittaan näkynyt muuta kuin syömässä kävivät. Tästä varmaan tulee useampi kesäinen käyntikohde meille :D

jatkuu...