Loppuvuosi mennä vierähti vikkelään ensin jouluun valmistautuen ja kun joulusta oli selvitty niin samantein olikin jo vuodenvaihde käsillä. Vuodenvaihdetta ei oikeastaan juhlittu laisinkaan, illalla hiukan naposteltiin herkkuja lasten kanssa mutta siinäpä se sitten olikin. Nuorempi poika pelkäsi raketteja (tai oikeastaan rakettien ja paukkujen ääntä), joten pikkuherra ei halunnut iltapäivästä alkaen enää pistää nenäänsä ulos laisinkaan. Kävin iltasella esikoisen ja neidin kanssa katsomassa läheisellä kirkolla järjestettyä ilotulitusta miehen jäädessä kotiin nuoremman pojan kanssa. Harmittavasti sade ja sumu pilasivat hienon ilotulituksen, osaa raketeista kun ei juurikaan näkynyt pilvipeiton ja sumun läpi. Illalla mies kävi esikoisen kanssa ampumassa muutamat raketit naapureiden kanssa ja minä yritin epätoivoisesti saada edes muutaman onnistuneen kuvan raketeista parvekkeelta.


Uuden vuoden aaton alkuillasta otettu kuva


Uuden vuoden päivän kunniaksi kävimme koko perheen voimin katsomassa Tanssiteatteri Hurjaruuthin esitystä Talvisirkus Poro.


Kuva Hurjaruuthin sivuilta

Esitys oli suorastaan upea. Vaikkakin esitys oli koko perheelle tarkoitettu, niin ehkä hivenen liian pitkä näin pienille lapsille (kesto väliaikoineen reilu 2 h). Kestosta huolimatta esitys oli sen verran hauska poikien mielestä, että vielä tänäänkin täällä on naurettu poron, possun ja tontun temppuja sekä matkittu niiden tekemisiä.