Äidilleni tein lahjaksi silmukkamerkkejä. Kokeilin ensimmäistä kertaa noiden tekoa ja aikamoista väkertelyä se alkuun oli, mutta ihan tyytyväinen mummu lahjastaan kaiketi oli.

303685.jpg

303687.jpg

Nämä päätyivät lopulta kännykkäkoruiksi:

303689.jpg

Neidin kummisedälle ompelin kylpytakin neidin kummitädin tilauksesta:

320233.jpg

Miehelle on tulossa vastaavanlainen kylpytakki, mutta sitä en ehtinyt saada joulutohinoissa valmiiksi asti (neiti oli vähän eri mieltä näistä äidin ompelutuokioista :-). Molemmat miehet, sekä omani että neidin kummisetä, ovat liki 2-metrisiä "keijuja", joten heille ei oikein löydy kaupan valikoimista järjellisen hintaista eikä riittävän pitkää ja isoa kylpytakkia. Ostin isänpäiväksi miehelleni XL-koon kylpytakin, mutta miehen päällä se on mallia kimono eli hiukkasen lyhyet hihat ja helma polven yläpuolella ;-) Ja kun kerran löysin suht. hyvät kaavat kylpytakkiin, niin päätin sitten ommella sellaisen itse. Kankaan metsästys sitten olikin aivan oma lukunsa... Löytyihän ne sopivat kankaat lopulta, mutta itku niitä metsästäessä meinasi tulla. Kuvan kylpytakki on ommeltu kolmesta Ikeasta löytyneestä jätti-isosta samettifroteepyyhkeestä.

Veljelleni ja hänen avokilleen ompelin pellavafroteesta käsipyyhkeet

320262.jpg


Muutama juttu jäi vielä keskeräiseksi, mutta ehkä ne valmistuvat ensi jouluun mennessä :D

Edit: Meinasi unohtua kokonaan poikien kanssa tekemät lahjat lasten kummeille.
Eli lasten kummeille teimme kipsistä valokuvakehyksiä, jotka pojat maalasivat sinisellä metallihohtoakryylivärillä. Valokuvakehyksiä teimme kahdenlaisia, mutta vain toisesta mallista tuli näköjään otettua kuva.

320336.jpg