Viime viikon lomailimme Ylläsjärvellä. Lähdimme viikko sitten lauantaina ajamaan yötä vasten kohti pohjoista ikävässä vesitihkusateessa. Matkalla yövyimme tutussa paikassa Pyhäjärven Vaskikellon parkkipaikalla, josta oli hyvä aamulla jatkaa matkaa.

Seuraava aamuna aurinkokin vihdoin näyttäytyi ja muutenkin sää oli kovin keväinen.

Jaloittelutauko puolivälissä matkaa ja oli se kolmaskin lapsi mukana

Ajomatka oli pitkä ja puuduttava, mutta onneksi minulla oli viihdykkeenä - mitäpä muutakaan kuin - pino 3D-kuvia leikattavana ;-) Lapsetkin jaksoivat ajomatkan suhteellisen hyvin vaikka esikoinen aloitti "joko ollaan kohta perillä" -tivaamisen matkan puolivälissä.

Kyllä tietä riittää

Perille Ylläsjärvelle pääsimme sunnuntai-iltana vajaan 24 h matkustusrupeaman jälkeen, jossa mummu ja vaari odottivat meitä jo.

Maanantai meni lepäillessä ja ulkoillessa. Lapset olivat aivan täpinöissään lumesta ja pulkkamäistä. Siitä onkin jo tosi kauan kun meillä kotona oli vielä lunta :)

Tiistaina lähdimme käymään Äkäslompolon puolella Konijänkän kotieläinpihalla.

Hassu pitkäkaula strutsi

Kiharaturkkinen villisika

Kaunis kultafasaani

Lempeän suloinen ylämaankarja, etummaisen takana parin kuukauden ikäinen "vauva"

Neiti uskalsi taputtaa vuohta

Miniatyyrihevoset

Parisen tuntia hurahti hyvin eläimiä ihastellessa ja taputellessa. Välillä paistettiin makkaraa laavulla ja laskettiin pulkkamäessä.

Loppuviikko vierähti sitten näissä maisemissa:

Kuva huipulta Ylläsjärvelle päin

Esikoinen oli keskiviikkona meidän kanssa ensimmäistä kertaa rinteessä ja siihen loppui minun ja miehen kahdenkeskiset laskettelut. Nyt meitä on kolme rinteessä viihtyjää.

Loppuviikko meni rinteitä sahatessa edestakaisin, mummun ja vaarin toimiessa mökillä lastenvahteina pienemmille sillä aikaa.