Joulu mennä vilahti sukkelaan ohi. Jouluvieraat saapuivat jo tiistai-iltana ja joulua vietimme yhteensä 13 hengen voimin. Ihanaa kun kerrankin on tilaa jonne mahtuu näin suuri joukko. Ymmärrettävästä syystä mummu ja vaari yöpyivät autossa, täällä kun olisi ollut herätys jo ennen seitsemää ja täysi hulina päällä jo seitsemältä... Lapsia oli kaikkiaan paikalla seitsemän, joten vilinää ja vilskettä riitti joulupyhät.

Aattona aamupalaksi nautittiin iso kattilallinen riisipuuroa. Lapset saivat jouluaterian jo heti puolen päivän jälkeen. Eipä heille juurikaan laatikoita ja kalaa lukuunottamatta  mitkään joulupöydän herkut oikein edes maistuneet. Pääasia, että edes vähän jotain "uutta" maistoivat. Lasten odotusta ja siitä aiheutuvaa turhautumista minimoidaksemme joulupukki saapui jo puoli kolmelta. Lahjojen avaamisen jälkeen aikuiset pääsivät joulupöytään ja lapset viihdyttivät itseään lahjojen parissa. Lahjoja pukki toi meidän perheelle vähän, mutta luulenpa vastaavasti lasten pankkitilien saldon kasvaneen sen sijaan. Ja pienet joululahjatoiveethan lapsilla vielä oli. Ainoa unohdus minkä "joulupukki" oli tehnyt lahjojen suhteen oli ettei hän ollut muistanut tuota prinsessalle omaa leikkiautoa. Kyllä alkoi neidin alahuulta väpättää kun poikien paketeista kuoriutui autoja ja hänen paketeista vain mekkoja. Tietenkään pojat eivät edes antaneet neidin leikkiä uusilla leluilla ja siitähän se paha mieli tuli. Onneksi muistin, että minulla oli jemmassa hätävaralahjoiksi muutama auto ja löytyihän sieltä neidille ihka oma uusi auto leikittäväksi ;-) Ja löytyy tämän lisäksi neidistä se prinsessapuolikin... neiti sai lahjaksi tuubillisen uusia hiuspompuloita ja niitä on pitänyt laittaa päivittäin hiuksiin useampaankin otteeseen. Siinä sitä on isikin saanut opetella pompuloiden laittoa nakkisormillaan :D

Aattoilta meni sujuvasti pariinkiin otteeseen syödessä (ja välissä ehdin käydä pienet nokosetkin ottamassa kun alkoi niin kamalasti ramaista ensimmäisen aterian jälkeen). Lapsetkin saatiin hyvissä ajoin nukkumaan kun pukki oli käynyt ajoissa ja oli ollut hyvää aikaa leikkiä uusilla leluilla ennen nukkumaanmenoa.

Joulupäivän ohjelma oli aika lailla samanlaista, syömistä ja syömistä. Lapsilla lähti välillä mopo käsistä ja jokunen joutui ulkojäähylle, mutta muuten päivä meni suht rauhallisesti tai niin rauhallisesti kuin tuollaisen lapsimäärän kanssa voi mennä. Mummulle ja vaarille taisi meno riittää, koska he lähtivät iltasella ajelemaan kotia kohti. Tapanina lähtivät loputkin vieraat ja hiljaisuus laskeutui taloon tai ainakin siltä se kuulosti monen päivän möykkäämisen jälkeen :D

Edit: Meinasi ihan unohtua kehua kinkkua. Leivinuunissa laitetusta kinkusta tuli aivan suussa sulavaa herkkua eli se onnistui täydellisesti.