Juhannus jo meni taas menojaan juuri kun pääsi loman makuun. Juhannusta vietettiin mökillä hyvässä seurassa vuorotellen auringosta ja vesisateesta nauttiessa. Noh, jokunen viikko vielä on töitä ja sitten se loma ihan oikeasti alkaa.

Tänään juhlittiin pienimuotoisesti esikoista, työmiestä, joka täytti 6 v.

1668250.jpg

Ihan hirvittää kuinka nopeaan tämä aika menee. Jokunen vuosi takaperin vasta laskeskeltiin kuinka kauan vielä menee ennenkuin poika täyttää 6 v. ja aloittaa eskarin ja nyt se hetki on kohta jo käsillä. Reipas ja fiksu poika tuosta on kasvanut vaikkei vielä muutama vuosi sitten sitä olisi uskonutkaan, sen verran kahjopää esikoinen on ollut ;-) Nyt on jo hiukan sitä järjenhiventäkin sinne pääkoppaan onneksi pesiytynyt.

Esikoinen on työmies henkeen ja vereen, on ollut pienestä pitäen. Kaikenlaiset työkoneet yms. saavat pojan kiljumaan innosta ja jos vain mahdollista niin niitä on päästävä myös läheltä katsomaan. Pojan onneksi lähiympäristössämme on paljon rakennuskohteita, joten katsottavaa riittää, paikalliset kuorma-auto- ja traktorikuskit taatusti tuntevat pojan jo ;-) Usein pojalla on myös rakennustyömaa pystyssä sekä ulko- että sisäleikeissä ja voi mikä huuto siitä tulekaan jos pikkusisko pääsee hieman "avustamaan" leikkejä. Pikkuveljen kanssa leikit menevät yksiin ja pojat menevät peräkkäin pitkin pihaa kuorma-autoillaan. Kuorma-auto innostuksesta kertoo varmaan sekin, että esikoinen sai ensimmäisen Plaston ison kuorma-auton täytettyään kolme vuotta ja tänä keväänä se oli jo niin rikkipuhki, että piti ostaa uusi tilalle.

Odotan innolla mikä pojan lopullinen ammatinvalinta tulee olemaan vuosien päästä, heittääkö paljon näistä lapsuuden unelma-ammateista.