Tänä vuonna halusin kokeilla kasvattaa itse muutaman joulukukan. En ole mikään varsinainen viherpeukalo ja yleensä saan tapettua kasvit kuivuuteen, mutta siitä huolimatta päätin kokeilla. Ostin amarylliksen sipulin sekä tasetin sipuleita. Tulppaaniakin olisin halunnut kokeilla, mutta sen suhteen olin lokakuussa jo täydellisesti myöhässä.

Istutin sekä tasetit että amarylliksen marraskuun alkupuolella ja tasetti aloitti kukinnan jo marraskuun toiseksi viimeisellä viikolla eli sen suhteen meni ajoitus joulukukasta hiukan mönkään. Tasetti kukki kaikkiaan pari viikkoa ja levitti hentoista tuoksuaan keittiöön, ei siis sovi hajuallergiselle.

1292695974_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jostain syystä en onnistunut kasvattamaan taseteista sellaista hienoa tasapituista asetelmaa mitä mainoskuvissa näkee, mutta muuten tasetin kasvatus oli helppoa ja ehdottomasti kokeilen tätä ensi vuonna uudestaan. Istutan seuraavan kerran niitä parin viikon välein niin toivottavasti ainakin jonkun kukinta osuisi jouluun :)

Amarylliksen osalta on vasta nyt noussut esille pieni alku, joten tuskin siitäkään ihan joulukukkaa saan, mutta pääasia, että sieltä nyt edes jotain kasvaa. Laitan siitä kuvaa myöhemmin jos saan sen vielä kukkimaankin.

Tämä joulukukka projekti osoitti muuten sellaisen puutteen kotona, että meillä ei ole ikkunalautoja ikkunoiden edessä. Moni kukka tykkäisi hiukan viileämmästä, jolloin kukkien olisi hyvä olla ikkunoiden lähellä viileämmässä, joten kevään projektina olisi rakentaa kukkalaudat parin ikkunan eteen. Kevätkylvötkin onnistuisi varmaan paremmin, kun niillä olisi oma paikka ikkunalaudoilla eikä aina tiellä ruokapöydällä, jossa niitä tuupitaan sinne ja tänne pois tieltä.