Alkukuun sairastelut ovat hiukan sotkeneet jouluvalmisteluja. Neiti aloitti viime viikolla vatsataudilla, jota keskimmäinen sujuvasti jatkoi ja joka onneksi muutaman tyhjennyskerran jälkeen muuttui pelkäksi kuumeeksi. Kuumetaudin meillä sitten kävikin läpi kaikki viikon aikana. Eilen viimeisenä sairastui jälleen neiti. Joskohan nämä taudit tämän jälkeen olisi tässä ja pääsisimme taas jatkamaan jouluvalmisteluja.

Sairastamisten takia jäi pienempien lasten joulujuhlat kokonaan väliin. Esikoisen joulujuhlassa mies kävi ja onneksi sai kuvattua esikoisen esityksen niin pääsin minäkin osalliseksi juhlatunnelmasta, muuten olisi harmittanut kovasti kun tiesin kuinka paljon esitystä oli harjoiteltu.

Nyt pitäisi laittaa iso vaihde silmään ja huiskia taloa järjestykseen (yllättävän paljon sotkua tulee pienessä ajassa kun kukaan ei jaksa siivota ;-). Joulukortit pitäisi saada viikonloppuna lähettämistä vaille valmiiksi, joululahjoja pitäisi paketoida ja pistää postin mukaan maailmalle ja lisää lahjojakin pitäisi vielä käydä ostamassa. Lisäksi olisi vielä kasapäin ommeltavaa ja askarreltavaa ensi viikolle, jotta jouluviikon voisi pyhittää täysin siivoukselle ja leipomiselle. Työtyökin vaatii vielä osansa ensi viikolla, mutta sen jälkeen alkaa todella kaivattu 2,5 viikon loma.

Nyt pitääkin tästä siirtyä ruokailun pariin, neiti on kokannut seinän toisella puolella ruokaa äidille ja nyt tuli kutsu mennä syömään. Saapa nähdä millainen herkkuateria siellä odottaa, lounasseuraakin on parin nuken verran :-)