Päivähoitopaikkojen suhteen olen törmännyt melkoiseen byrokratiaan. Laitoin lasten päivähoitohakemukset sisään elokuussa. Sain samantien tiedon, että hakemuksia ei voida käsitellä ennenkuin olen toimittanut heille muuttoilmoituksen. Muuttoilmoitusta taas ei voinut tehdä kuin aikaisintaan kuukausi ennen muuttopäivää.

Kolmisen viikkoa ennen päivähoidon tarvetta aloitin soittorumban päivähoitopaikoista. Muuttoviikolla sain ensin esikoiselle kunnallisen eskari- ja päivähoitopaikan -14 km päästä kotoa. Nuorempien lasten osalta jouduin jännittämään hoitopaikkoja miltei viimeiseen saakka. Muuttoviikon torstaina sain heille hoitopaikat yksityisestä päiväkodista.  Tämän jälkeen sumplittiin esikoiselle taksikuljetusta päivähoidosta kotiin. Anomuksia anomusten perään.

Hoitomaksuista meille ilmoitettiin, että vaikka nuoremmat lapset ovat yksityisessä päivähoidossa niin esikoisen hoitomaksussa huomioidaan sisaralennus. Nyt kuitenkin tuli esikoisen hoitomaksupäätös - täydellä maksulla ilman sisaralennusta. Näin ollen muuton myötä lasten hoitomaksut nousivat liki 200 eur/kk entiseen verrattuna. Ihan kuin tuolle summalle ei olisi ollut muutakin käyttöä. Pitäisi kai vain olla tyytyväinen, että lapsilla on ylipäätään hoitopaikat.