Viime aikoina tästä blogista ei oikein ole löytynyt oikein muuta kuin tautisia juttuja ja kortteja. Enkä aio pettää teitä nytkään, koska mitään muuta meillä ei tunnu tätä nykyä tapahtuvan ;-)

Neiti aloitti jo viime viikolla vatsataudin, ehti muutamaksi päiväksi hoitoon ja perjantaina aloitti uudestaan, nyt vain ripulin voimalla. Siitä huolimatta päätimme lähteä Nuorten ja lapsiperhe-karavaanareiden tapaamiseen Alhovuoreen, jossa muuten oli lasten mielestä erityisen huippua rinteessä laiduntavat hepat ja lampaat. Lauantain ja sunnuntain välisen yön neiti kitisi ja kitisi sängyssään kunnes otimme hänet väliimme nukkumaan. Josta rinsessa sitten lopulta kiitti oksentamalla kunnolla sänkyymme ja miehen päälle :D Oli sitten kostea loppuyö. Sunnuntaina aamupäivällä kun saimme luumme ylös sängystä lähdimmekin miltei samantien kotia kohti pyykin pesuun.

Sunnuntaina iltapäivällä ohjelmassa oli Disney Live! Nalle Puh -esitys Hartwall Areenalla. Koska neiti oli siinä kunnossa mitä oli, niin mies jäi kotiin neidin kanssa ja minä lähdin poikien ja naapurin pojan ja hänen äidin kanssa katsomaan Nalle Puhia. Ihmettelin hiukan esikoisen vaisua olemusta kun kävelimme messukeskukselta Hartwall Areenalle. Poika hiukan valitteli vatsaansa, mutta ei kuulemma oksettanut kuitenkaan. Pääsimme paikoillemme istumaan ja esitystä oli kestänyt kymmenkunta minuuttia kun esikoinen päätti tyhjentää vatsalaukkunsa. Onneksi olin varannut tyhjän muovipussin jalkojeni juureen ihan_vain_varoilta, joten pojan ei tarvinnut oksentaa edessä istuvan miehen niskaan, vaikka miehestä se varmaan taisi siltä kuulostaakin. Hih, eipä uskaltanut mies kertaakaan taakseen vilkaista. Jätin nuoremman pojan naapurin pojan äidin hoivaan ja lähdimme esikoisen kanssa vessaan. Pienen tuumaustauon jälkeen päätin pistää esikoisen taksilla kotiin. Reippaasti poika lähti taksilla tietäen, että pääsee kotiin isin luo (pojalla kun tuli kaiken lisäksi kova ikävä isiä, johan siitä oli reilu tunti kun olimme kotoa lähteneet :-). Nuorempi poika ei ollut meitä edes kaivannut vaikka tulinkin takaisin vasta kun väliaika alkoi. Sen verran mukaansa tempaava esitys oli näköjään ollut. Toinen puolisko esityksestä meni sekin minulta hiukan ohitse, kun nuorempi poika alkoi jo väsyä eikä jaksanut kunnolla enää keskittyä katselemiseen. Mutta kaiketi se oli ihan kiva esitys, ainakin sen perusteella mitä siitä ehti nähdä pätkän sieltä toisen täältä :D

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä nuorempi poikakin sitten liittyi vatsatautijengiin ja aamuyöstä meillä olikin makkari hyvin kansoitettu lapsilla. Me miehen kanssa nukuimme omassa sängyssä, pojat lattialla patjoilla molemmin puolin sänkyämme ja neiti vielä jalkopäässä omassa sängyssään. Minä, joka olen ollut jo kohta vuoden verran valmis siirtämään neidin poikien huoneeseen nukkumaan, yllätyksekseni olen nauttinut näistä öistä kun kaikki lapset ovat nukkuneet kanssamme samassa huoneessa (ja nukkuvat nyt edelleen).

Mies liittyi tautijengiin maanantaina ja maanantaina piti olla myös neidin korvien uudelleen putkitus, joka siirtyi TAAS taudista johtuen kahdella viikolla. Ehkä nyt sitten kolmannella kerralla pääsisimme sinne putkitukseen asti, pitäkäähän peukkuja. Illalla töistä tultuani istuskelin sohvalla, kun nenäni meni yhtäkkiä aivan tukkoon. Muutaman tunnin ihmeteltyäni yhtäkkistä tukkoista oloani luovutin ja painuin nukkumaan heräten seuraavana aamuna totaalisen flunssaisena ja vatsatautisena. Oi tätä elämän ihanuutta, että piti sitten molemmat taudit tulla yhtäaikaa.

Neidillä vaihtui vatsatauti flunssaan tiistaina ja nyt vain odotellaan milloin taas tulee korvatulehdus. Miehen kanssa veikkailtiin tämän tapahtuvan jo ennen viikonloppua. Piruvie, millä ihmeellä saisin tuon tytön pysymään terveenä sen aikaa, että saataisiin ne putket korviin jotta nuo korvatulehdukset jättäisivät pienen rauhaan taas hetkeksi aikaa. Kunhan nyt näistä taudeista selvitään niin päästään taas katsomaan mitä päiväkodissa olisi seuraavaksi tarjolla. Nyt olemme aika onnistuneesti imuroineet lähestulkoon kaikki muut taudit paitsi parvorokon. Onkohan se sitten seuraavaksi jonossa meille?