699494.jpg

              tummaa ja vaaleaa paahtoleipää

Täyte:

300 g      palvikinkkua
150 g      Herbs & Chives soijalevitettä (*
2 dl         raastettua ja valutettua tuorekurkkua
              X-tra kevyt majoneesia

Kuorrutus:

               Alpro maustamatonta soijajogurttia
               X-tra kevyt majoneesia
    
               Koristeluun leikkelettä, kirsikkatomaattia, kurkkuja jne.

Itse voileipäkakun teko-ohjeen löysin Aatun apajilla blogista. Voileipäkakku on tehty kääretorttutyyliin rullaamalla. Ensin levitetty pöydälle shakkiruutumalliin vaaleaa ja tumma leipää 4 x 4 ruudukkoon. Leivät kostutettu lihaliemellä ja päälle levitetty täyte. Sitten koko pohja kääritty tiiviille rullalle kuten kääretorttu ja nostettu jääkaappiin yöksi maustumaan. Seuraavana päivänä kuorrutettu ja koristeltu.

(* löytyy kaupoista useimmiten tofu-juustojen vierestä