Kevät se tekee tuloaan. Ensimmäiset merkit kevään tulosta on ollut koko perhettä vaivaava väsymys. Nykyään pojat menevät kiltisti iltaisin nukkumaan ilman suurempia kommervinkkejä. Välillä esikoinen on jopa itkua tihrustanut iltapesulla ja pyytänyt päästä nukkumaan !!! En tiedä mihin seinään sen ristin piirtäisin, kun tämänkin olen saanut kokea :D Esikoinen kun on aina ollut vähäuninen ja tupannut valvomaan iltaisin myöhään keinolla millä hyvänsä ja kuitenkin aamuisin ponkaisee ensimmäisenä hereille. Nuorempi poika taas nukkuisi aamuisin pitempään, mutta kun tuo pahuksen isoveli käy nykimässä toisen aina hereille kesken unien. Päiväunetkin maistuu molemmille pojille hyvin, vaikka esikoinen oli jo viime kesänä ja syksynä jättämässä niitä pois. Ja välillä käy jopa niin hyvin, että kaikki kolme lasta nukkuvat päikkärit samaan aikaan, joten ehdin minäkin hiukan ruotoani oikaista.

Neiti taas on oma tapauksensa kaikin puolin nukkumisen suhteen. Kaipa tuo nukkuisikin, mutta kun kiinteät aloitettiin kuukausi takaperin niin nyt vähän väliä öisin masua kipristää ja sen takia sitten huudetaan öisin kurkku suorana. Nuku nyt siinä sitten. Lisäksi neiti kuvittelee maitobaarin olevan aamuöisin tunnin välein auki, joten siinä sitten välillä keskustellaan tarjoillaanko hänelle enää vai ei. Neiti on keksinyt hyvän vastavedon jos ei tarjoilu pelaa niinkuin hän haluaisi. Hän alkaa kiekua pirteänä ja kiekumista usein kestää siihen saakka kunnes on saanut muun talonväen hereille. Sitten hän kääntää kylkeä ja alkaa itse tuhista unten maille. Tosi reilua sanoisin.

Mieskin nykyään nukahtelee iltaisin minne sattuu. Ensin hän nukkuu muutaman tunnin poikien huoneen lattialla kun käy laittamassa pojat nukkumaan. Sitten hän tulee yläkertaan ja levittäytyy sohvalle, jossa torkkuu toista tuntia. Jos hyvin käy niin siitä saan hänet potkittua omaan sänkyyn jatkamaan unia. Viime aikoina olen kyllä jättänyt hänet kylmästi sohvalle nukkumaan ja toisinaan hän tulee jossain vaiheessa yötä omaan sänkyyn ja toisinaan pojat herättävät hänet aamulla sohvalta :D

Itselläni olo on kestoväsynyt eikä oikein mitään saa aikaiseksi. Asioita tulee vain pyöriteltyä ja pyöriteltyä ajatuksissa, mutta ajatuksista tekoihin päätyy vain hyvin harva asia. Onneksi tuo auringonpaiste edes hiukan piristää väsynyttä mieltä. Pitäisi vain yrittää ulkoilla enemmän ja nauttia kevään tuoksuista. Kyllä tämä vielä joskus helpottaa ;-)