Muutto lähestyy kovaa kyytiä ja pikkuhiljaa alkaa pahvilaatikkopinoja löytyä sieltä täältä ympäri kotia. Lapset ovat onneksi suht hyvin jättäneet laatikot rauhaan, joten vielä on saanut rauhassa pakkailla. Tänään sain takapihan ja ulkovaraston siivottua siihen kuntoon, että enää tarvitsisi vain heittää tavarat muuttoauton kyytiin. Pientä pintaremonttiakin pitäisi täällä vielä tehdä, ei kehtaa kaikkein pahimpia koloa jättää uusille asukkaille (esim. aikoinaan kun laitoin taulukoukkua makkarin seinälle niin kiviseinästä lähti kivan kokoinen palanen irti ja silloin se jäi korjaamatta, koska eihän se sieltä taulun takaa näkynyt, mutta nyt se on "pakko" viimein korjata ;-)

Esikoinen taas puolestaan aiheuttaa ennenaikaista hiusten harmaantumista. Pojalla ei todellakaan ole alkanut eskari hyvin. Milloin karkailee kesken kaiken niin sisällä kuin ulkonakin, milloin heittelee kivillä (luulin, että olisi jo kivien heitosta oppinut, kun viime keväänä heitti yhtä poikaa kivellä päähän), milloin näyttelee paljasta pyllyään ruokalassa istuville oppilaille jne. Ongelmana on tiukan kurin puuttuminen koulusta, meno on henkilökunnan puolelta enemmänkin päähän taputtelua ja lässytystä miten sinä nyt noin teit, onko vähän huono päivä jne. Hemmetti, minkä minä sille mahdan, että poika tarvitsee kunnon kuria ja auktoriteettia. Nythän tuo vain nauraa "partaansa" näille lepsuiluille ja jatkaa kolttosiaan, kyllä lapsi osaa käyttää moisen hyväkseen. Minunko siellä pitäisi olla lastani vahtimassa ja kuria pitämässä päivisin?

Tästä syksyn aloituksesta viisastuneena tulen erittäin tarkkaan keskustelemaan uudessa päiväkodissa hoitajien ja eskariopen kanssa, jotta sielläkin ei päädyttäisi tähän samaan lopputulokseen. On mielestäni lapsellakin oikeus saada sellainen opettaja/hoitaja, joka pystyy pitämään 6-vuotiaan vilkkaan lapsen aisoissa. Tuollainen haittaa sekä hänen omaa oppimistaan että myös eskarikavereiden oppimista.

Edit: Pakko lisätä vielä tähän esikoisen tilanteeseen, että hän ei ole ainoa villikko eskariluokalla, vaan hän on yksi neljän pojan ryhmästä, jotka "terrorisoivat" käytöksellään muun ryhmän toimintaa.