Viikonloppuna olimme pitkästä aikaa mökillä ja kun veljeni perheineen pääsi tulemaan mökille samaan aikaan, he ehdottivat että pitäisimme lauantaina rapujuhlat pitkästä aikaa. Eipä siinä mitään kyllä ravut aina maistuu.

Lauantaina lähdimme aamusta miehen kanssa käymään ensin asuntomessuilla, kun ne kerran melkein vieressä olivat. Yritin kovasti metsästää vinkkejä pihan laittoon ja lastenhuoneen sisustukseen mutta todella laihoin tuloksin. Vuosi vuodelta lastenhuoneiden sisustukset jäävät aivan paitsioon asuntomessuilla, perusnormaali lastenhuoneen setti löytyy miltei joka talosta paljaine seinineen.

Lamppujakin tuli tutkailtua sillä silmällä ja paljon näytti olevan hauskoja lampunvarjostimia, jotka oli tehty mm. papiljoteista, nippusiteistä, metallilangasta kieputettu yms. Itse kun inhoan pimeää aikaa, niin kiinnitin huomiota myös siihen, että ihmiset alkavat kiinnittämään enemmän huomiota valaistukseen, useammassa talossa oli mietitty fiksuja valaistusratkaisuja ja sen myötä päätin myös meille vaihtaa keittiö-, oleskelu- ja työtiloihin päivänvalolamput. Päivänvalolamput ovat kalliimpia kuin energiasäästölamput ja ei niin energiaa säästäviä, mutta se ihana valo keskellä pimeintä syksyä maksaa kustannukset nopeasti takaisin ja erityisesti vielä jos sillä välttää kaamosmasennuksen.

Iltasella ajeltiin takaisin mökille, jossa lapset jo odottivat pestyinä yöpuulle menoa, kiitos mummun ja veljen vaimon. Lapset sänkyihin ja itselle pikainen sauna ja sitten päästiin itse asiaan eli rapujen kimppuun. Ja kylläpä ne taas hyvälle maistuivat kynttilöiden valossa muutaman vuoden tauon jälkeen eikä aamullakaan ollut pää kipeä, joten hyviä rapuja syötiin :)

1250019217_img-d41d8cd98f00b204e9800998e